Рослина використовується в народній медицині як засіб для поліпшення пам’яті, для покращення кровообігу мозку, для лікування безсоння і при хронічної втоми.
У Південно-Східній Азії квітки кліторія тройчатой здавна використовують в якості харчового барвника. Приміром, в малайської кухні екстракт з кліторія використовується для фарбування рису в страві насі-керабу. У Таїланді з кліторія тройчатой виробляють напій блакитного кольору, званий nam dok anchan.
Опис Синій чай улун Анчан (BLUE TEA BUTTERFLY TEA)
Анчан, кліторія трійчаста, синя тайська орхідея — під кожним з цих назв криється одне і те ж рослина, з якого виробляють своєрідний аналог чаю, відомий завдяки своєму яскравому і насиченому синьому кольору. Настій цієї рослини відрізняється величезним переліком корисних властивостей і ще більшою кількістю самих різних корисних речовин. Варто визнати, що при цьому смак подібного «чаю» досить специфічний і сподобається далеко не всім. Тайванські фахівці чайної промисловості більш ніж добре розбираються в тому, як корисний і не зовсім смачний продукт перетворити в дійсно чудовий чай і при цьому не розгубити його корисні властивості. Саме так сталося з чаєм ГАБА, який спочатку придумали японці, така ж доля чекала і клиторию трійчастого. Рішення було прийнято досить просте і при цьому цілком ефективне — змішати листя рослини з відмінним базовим улуном «Весна Чотирьох Сезонів». Результат перевершив всі очікування — користь анчана доповнилася властивостями цього чаю, а смак значно покращився завдяки змішанню.
Чайне господарство, виробник
Цілком закономірно, що такий тонкою роботою за суміщенням цих двох абсолютно різних рослин змогли зайнятися тільки кращі з кращих. Мова йде про іменитого чайному господарстві TeaPark, головна спеціалізація якого полягає як раз таки в змішанні і ароматизації якісних улунів. Саме під їх чітким контролем світ побачив абсолютно новий продукт, іменований Butterfly Pea Tea. Органічне виробництво, повністю натуральні компоненти і дуже педантичне ставлення до всіх технологічних тонкощів створення чаю дозволили досягти небувалих результатів і піднести дійсно смачний і корисний купаж, в який закохуються з першого ковтка. Головна його родзинка — додавання до складу деякої кількості лемонграсу для створення особливого смаку та аромату.
Чайне господарство “Tea Park” factory, Huang family. Taiwan, New Taibei, Yonghe region.
Делікатна механічна збирання врожаю;
Висота чайної плантації: 600 метрів;
Чайне виробництво: 100% органічне землеробство без застосування пестицидів і шкідливих речовин;
Класичний улун в поєднання з квітками кліторія тройчатой і лемонграс.
Смак
Саме смакові характеристики чаю викликають особливо пильну увагу до нього. Практично повна відсутність смаку у кліторія тройчатой компенсується за рахунок глибокого і насиченого смаку улуна і витонченої нотки, яку купажу надає лемонграс. Грамотне поєднання трьох компонентів створює досить своєрідний і незвичайний смак, хоча він при уважному вивченні викликає неабияку частку задоволення. Що стосується аромату, то тут сольну партію виконує лемонграс, створюючи унікальний цитрусовий запах, який відрізняється м’якістю і навіть своєрідною ніжністю. Классический для клитории цвет настоя с переливами всех оттенков синего от такого смешения никуда не делся, а в сочетании с таким необычным вкусом и ароматом стал выглядеть еще выгодней и привлекательней по сравнению с чистым классическим напитком.
Полезные свойства
Користь настою з трьох компонентів взаємно доповнюється кожним елементом, що робить Butterfly Pea Tea справжнім джерелом різних вітамінів, мінералів і мікроелементів, необхідних для організму людини. Що стосується конкретно впливів, то перше, з-за чого синій чай користується популярністю — ефект схуднення. Тут варто обмовитися, що він дійсно помітний тільки при постійній роботі над собою і збалансованому харчуванні. Якщо говорити простіше, то їсти пироги і пити чай в надії на те, що вага буде йти сам по собі, абсолютно безглуздо — лише правильний підхід до питання схуднення дасть очікуваний результат. Друге унікальне властивість цього чаю — поліпшення якості зору за рахунок більш інтенсивного кровообігу в очному яблуці. Ну і чудовий релаксуючий ефект не варто знімати з рахунків, адже повноцінний відпочинок за чашкою чаю теж важливий для здоров’я.